До МЗС РФ викликали повіреного у справах України

Читать на русском
Представника України викликають через сплановану провокацію і агресивні дії у Керченській протоці.

Міністерство закордонних справ Росії викликає в понеділок, 26 листопада, тимчасового повіреного у справах України в РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Інтерфакс.

Опублікували відео тарана українського судна в Азовському моріЗа даними голови МВС Арсена Авакова відео знято російськими військовими, на ньому можна почути команди і накази.

«Сьогодні в міністерство закордонних справ Російської Федерації буде викликаний тимчасовий повірений у справах України в РФ», - сказала Захарова.

За її словами, «приводом для цього виклику є агресивні і провокаційні дії української сторони».

Захарова підкреслила, що «йдеться не просто про недотримання Україною правових норм, а про сплановану провокацію і агресивні дії». «Як ми розуміємо, ця провокація і весь комплекс провокаційних дій готувалися заздалегідь», - заявила Захарова.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко звернувся до Росії із закликом звільнити затриманих біля Керченської протоки українські кораблі та моряків.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті нападу було поранено шістьох українських військовослужбовців.

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: