Меркель обговорить зі світовими лідерами звільнення українських моряків

Читать на русском
Ангела Меркель порушить питання про необхідність звільнення захоплених у полон росіянами українських моряків на саміті в Аргентині.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель порушить питання про необхідність звільнення захоплених у полон росіянами українських моряків на саміті «Великої двадцятки» в Аргентині.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після переговорів із Меркель у Берліні.

Порошенко закликав НАТО відправити кораблі до Азовського моряПрезидент України висловив надію, що держави НАТО, зокрема Німеччина, готові відправити кораблі для гарантування безпеки.

«Ангела Меркель про ситуацію в Азовському морі: потрібнопокласти факти на стіл, звільнити моряків і вирішувати питання за допомогою переговорів. Буду говорити про це на саміті G20», – написав він.

Раніше стало відомо, що третій Україно-німецький бізнес-форум розпочався в четвер у Берліні, його відкрили прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і канцлер ФРН Ангела Меркель.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових у Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про запровадження в 10 областях України воєнного стану.

Також стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що обговорював із президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник у Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: