Які фейки поширюють довкола воєнного стану та навіщо?

Читать на русском
Богдан Яременко

Інформація про те, що воєнний стан назавжди, аджео його неможливо скасувати до моменту деокупації всіх територій, – це небезпечний, поширений зі злісними намірами фейк.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Стаття 7 закону про правовий режим воєнного стану однозначно стверджує, що цей стан припиняється після закінчення терміну, на який його запровадили», – зазначив Яременко.

При цьому він додав, що автоматичного продовження режиму воєнного стану не буває. Щоразу президенту потрібно звертатися до парламенту.

«Так, під час голосування влада зробила все, щоб перетворити обговорення питання про воєнний стан на дешевий балаган. Але в підсумку ми переконалися, що навіть у нинішньому карикатурному вигляді парламент здатен виконувати роль балансу та противаг у державному управлінні», – підкреслив дипломат.

На його думку, фейки про воєнний стан поширюються, щоб викликати паніку. Паніка – це зростання цін, дефіцит, заворушення. Це вже далеко за межами політичної боротьби.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

«Це напад на нашу державність і суспільство. Цього ми допустити не можемо. Так, підстави для паніки створені самою українською владою, яка бреше й не вміє пояснити свої дії. З владою ми розберемося на виборах. А ось втратити державу не маємо права», – резюмував Богдан Яременко.

Більше про голосування за запровадження ВС – на інфографіці.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світі – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: