Прем'єр розповів, що зміниться в 10 областях після запровадження воєнного стану

Читать на русском
Володимир Гройсман закликав жителів 10 областей, де запроваджується воєнний стан, жити звичайним життям і не рахувати дні.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав жителів 10 областей, де запроваджується воєнний стан, жити звичайним життям.

Як пише «Слово і Діло», про це Гройсман заявив під час засідання уряду 28 листопада.

В Україні запровадили воєнний стан. Чи є чого побоюватися та кому?У 10 областях України запровадили воєнний стан терміном на 30 днів. Причина – новий виток конфлікту між Україною та РФ.

«Живіть звичайним життям. Працюйте, навчайтеся, народжуйте. Я глибоко переконаний у тому, що через 30 днів ми не будемо мати підстав, для того, щоб продовжувати воєнний стан, і все буде нормально», – додав прем’єр.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про запровадження в 10 областях України воєнного стану. Причина – збройний напад російських прикордонників на українських військових у Керченській протоці. 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Ідеться про області, розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного й Азовського морів. До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

За словами президента Петра Порошенка, воєнний стан закінчиться 26 грудня й може бути далі продовжений лише за погодженням Верховної Ради.

Як відомо, президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: