З'ясувалося, хто стане посередником між Україною та РФ щодо Керченської протоки

Читать на русском
Туреччина може стати посередником між Україною і РФ щодо агресії в Керченській протоці. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що обговорював із президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам в аеропорту перед відльотом на саміт G20, передає «Інтерфакс-Україна».

Порошенко домовився з Ердоганом про обговорення українського питання на саміті G20Петро Порошенко і президент Туреччиниобговорили акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та домовилися про українське питання на саміті G20.

«Під час бесіди з Путіним проблема інциденту в Керченській протоці обговорювалася, в тому числі обговорювалося й питання про нашу роль як посередника», – зазначив Ердоган.

Він додав, що обговорення проблеми планують продовжити на зустрічі під час саміту.

Як повідомлялось, Ердоган у середу провів телефонні переговори з президентами України та Росії, під час яких йшлося про загострення в зв’язку з агресією РФ біля Керченської протоки.

Порошенко та Ердоган домовилися, що президент Туреччини порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20, який відбудеться 30 листопада-1 грудня.

В АП зазначили, що Ердоган «засудив ескалацію та агресивні дії РФ проти України». Порошенко також закликав посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків та кораблів.

У США закликали Путіна та Порошенка до переговорів. Чи буде діалог?Держдеп закликав Путіна та Порошенка сісти за стіл переговорів у зв’язку з Азовською кризою. Про ймовірність такого діалогу поговорили з експертами.

Нагадаємо, реагуючи на агресію на морі, Туреччина наполягає, що прохід через Керченську протоку до Чорного моря не має блокуватися. Туреччина закликає уникати кроків, які можуть принести небезпеку для регіонального миру й стабільності.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових у Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про запровадження в 10 областях України воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: