Парубій підписав закон про запровадження воєнного стану

Читать на русском
Спікер ВР Андрій Парубій сьогодні, 28 листопада, підписав законопроект, яким передбачається запровадження воєнного стану в Україні.

Спікер ВР Андрій Парубій сьогодні, 28 листопада, підписав законопроект, яким передбачається запровадження воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт парламенту.

У РНБО уточнили терміни запровадження воєнного стануВ оновленому рішенні РНБО йдеться про те, що воєнний стан запровадили в Україні з 14 години 26 листопада на 30 днів.

Таким чином, закон переданий на підпис главі держави Петру Порошенку.

Зазначимо, парламент розглянув відповідний законопроект авторства президента в понеділок увечері на позачерговому засіданні.

Як повідомлялося, воєнний стан – особливий режим функціонування країни, за якого можуть бути обмежені багато прав і свобод громадян. Це питання регулюється законом про правовий режим воєнного стану.

Наприклад, може запроваджуватися обов'язкова трудова повинність, відчужуватися будь-яке особисте майно, обмежуватися пересування громадян і запроваджуватися комендантська година, обмежуватися чи заборонятися торгівля зброєю, алкоголем і ліками, обмежуватися свобода преси та користування інтернетом, аж до повної заборони. Але це не означає, що всі ці заходи можуть застосовуватися на практиці в повному обсязі.

Нагадаємо, в понеділок увечері Рада на позачерговому засіданні схвалила запровадження воєнного стану в Україні. За проект закону проголосували 276 нардепів.

Згідно з цим законом, воєнний стан запроваджений на 30 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: