Генштаб просить українців не знімати пересування військ і навчання

Читать на русском
Генеральний штаб ЗСУ просить не проводити фото-, відеозйомку та онлайн-трансляцію та не публікувати у соціальних мережах відомості про розташування військової техніки, озброєння.
Ілюстративне фото.

Генеральний штаб Збройних сил просить громадян України не проводити фото-, відеозйомку та онлайн-трансляцію , а також не публікувати в соціальних мережах відомості про розташування військової техніки, озброєння, майна та особового складу.

Як пише «Слово і Діло», відповідне звернення оприлюднили 28 листопада на офіційній Facebook-сторінці Генштабу.

В Україні запровадили воєнний стан. Чи є чого побоюватися та кому?У 10 областях України запровадили воєнний стан терміном на 30 днів. Причина – новий виток конфлікту між Україною та РФ.

Генштаб нагадує, що в зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану в безпекових цілях громадян просять не фотографувати та не поширювати також інформацію про рух колон військової техніки та переміщення будь-яким способом особового складу, проведення навчань.

Забороняється знімати режимні військові об’єкти Міністерства оборони та Збройних сил та несанкціоновано не проникати на їх територію.

«Нагадуємо, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті», – попереджає Генштаб.

Військові нагадують, що особи, які здійснюватимуть запуск або керуватимуть цими БПЛА, будуть затримані й притягнуті до відповідальності.

Як відомо, президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану.

У тексті указу, який затверджується законом, йдеться: «Запровадити в Україні воєнний стан із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: