У РНБО уточнили терміни запровадження воєнного стану

Читать на русском
В оновленому рішенні РНБО йдеться про те, що воєнний стан запровадили в Україні з 14 години 26 листопада на 30 днів.

Воєнний стан у 10 областях України запровадили з 14:00 26 листопада на 30 днів.

Про це йдеться в роз'ясненні РНБО, оприлюдненому її прес-службою у вівторок, 27 листопада, передає «Слово і Діло».

Воєнний стан: досі не зрозуміло, коли він почнеться й закінчиться«Урядовий кур’єр» опублікував не той указ президента України, через що виникла плутанина з датами початку та закінчення воєнного стану.

«Відповідно до закону України «Про затвердження указу президента України «Про запровадження воєнного стану в Україні» (№9338), ухваленго парламентом 26 листопада, воєнний стан в Україні запрваджений у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Раніше у вівторок, 27 листопада, на сайті президента оприлюднили указ, яким набуває чинності оновлене рішення РНБО про запровадження воєнного стану в Україні. В оновленому рішенні РНБО йдеться про те, що воєнний стан запроваджується в Україні з 14:00 26 листопада на 30 днів – до 14:00 26 грудня 2018 року.

Вчора Верховна Рада погодила запровадження воєнного стану в 10 областях на 30 днів, а сьогодні офіційне видання «Урядовий кур'єр» опублікувало перше рішення РНБО, затверджене президентом, про запровадження воєнного стану на 60 діб. Цю публікацію в результаті назвали помилкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: