Синод Вселенського патріархату, на якому мають затвердити томос, відкриється у Стамбулі

Читать на русском
У Стамбулі починається триденне засідання синоду Вселенського патріархату, на якому, як очікується, ухвалять рішення про затвердження томосу про автокефалію для Української православної церкви.

У вівторок, 27 листопада в Стамбулі починається триденне засідання синоду Вселенського патріархату, на якому, як очікується, ухвалять рішення про затвердження томосу про автокефалію для Української православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», раніше президент Петро Порошенко повідомив, що офіційний Київ відрядить на синод представника України – це буде заступник голови адміністрації президента Ростислав Павленко.

Порошенко заявляв, що вже в грудні чекає на скликання об’єднавчого собору українських православних церков.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з голови УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Також оприлюднили текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви. Найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

3 листопада президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

«Слово і Діло» писало, до яких церков ходять українці та як змінювалися релігійні уподобання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: