Вселенський патріарх обговорив із Порошенком автокефалію

Читать на русском
Президент Петро Порошенко обговорив із Вселенським патріархом Варфоломієм подальші дії на шляху створення Єдиної помісної православної церкви України.

Президент Петро Порошенко обговорив із Вселенським патріархом Варфоломієм подальші дії на шляху створення Єдиної помісної православної церкви України.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови в п'ятницю, 24 серпня, повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Небезпеки томосу: три сценарії розвитку ситуації довкола створення єдиної помісної церквиПитання з наданням томосу начебто вже вирішили. Принаймні так вважають політики. А якщо ні? Три різних за напрямками сценарії розвитку подій – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Патріарх також привітав українців із Днем незалежності.

«Теплі вітання всім українцям, охопленим любов'ю Константинопольської матері-церкви», - сказав він.

Президент подякував Вселенському патріархові та розповів про вранішню молитву за Україну.

Як повідомлялося, 17 квітня президент України зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Також нагадаємо, що в своєму виступі на Хрещатику перед початком військового параду, Порошенко закликав позбутися впливу церкви, що освячує гібридну війну Путіна.

Раніше були названі можливі терміни надання Томосу про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: