Стала відома дата об’єднавчого собору церков

Читать на русском
Архієрейський собор, на якому оберуть предстоятеля єдиної Української помісної церкви, може відбутися 22 листопада.

Архієрейський собор, на якому оберуть предстоятеля єдиної Української помісної церкви, може відбутися 22 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

«Ми в перехідному періоді. Московський патріархат визначився і в цілому, і в Україні. Треба почекати. Обіцяють 22 листопада Об’єднавчий собор. Згідно з церковними правилами і традиціями, будь-яке рішення священновладдя має бути рецепійовано, ухвалено чи не ухвалено, у тому числі, духовенством і вірянами», - зазначив Коваленко.

Він додав, що помісні церкви будуть намагатися зробити все, щоб конфлікт не набув загальносвітового масштабу.

Раніше Парубій анонсував, коли відбудеться об’єднавчий собор церков.

Також стало відомо, що частина представників УПЦ МП все-таки візьме участь в майбутньому об'єднавчому соборі українських православних церков.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві й вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

Також Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, й відтоді в Україні не існує УПЦ Московського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: