Україна обмежила пропуск росіян через КПВВ на адмінкордоні з Кримом

Читать на русском
У Херсонській області на пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом, обмежили пропуск громадян РФ.

У Херсонській області на пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом, обмежили пропуск громадян РФ.

Про це на брифінгу повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, передає «Слово і Діло».

Воєнний стан в Україні: яких обмежень чекати населеннюВРУ 26 листопада збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

«Пункти пропуску (працюють - ред.) зараз у режимі обмеженого перетину щодо громадян Російської Федерації - як туди, так і назад. Щодо Криму, маю на увазі», - зазначив Гордєєв.

За його словами, на такий режим роботи щодо громадян Росії КПВВ на адмінкордоні з Кримом перейшли в неділю (25 листопада) ввечері. Відзначається, що громадян України та інших держав зараз пропускають через українські КПВВ в обидві сторони без обмежень.

Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що громадяни Росії, які перетинають кордон із Україною, знаходяться під пильною увагою Державної прикордонної служби України з початку російської агресії, при цьому, плани дій підрозділів прикордонників під час воєнного стану ще напрацьовуються.

«Визначено законодавством, що для перетину кордону з Україною іноземному громадянину потрібен відповідний перелік документів. А також може бути додатково проведено контроль для з'ясування мети поїздки в Україну. Якщо іноземець не підтверджує мету поїздки, то йому може бути відмовлено у в'їзді. Дійсно з початком російської агресії більш пильна увага приділяється громадянам Росії. Можу сказати, що щодня певна частина громадян Росії не потрапляє в Україну», - зазначив Демченко.

Раніше в Україну не пропустили десятки росіян, котрі летіли з Мінська.

Також нагадаємо, прикордонники посилили охорону кордону з Румунією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: