Порошенко затвердив закон про криміналізацію незаконного перетину держкордону

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону в деяких випадках.

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №7017 про кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону в деяких випадках.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на дані на сайті Верховної Ради України.

Згідно з документом, запроваджується кримінальна відповідальність за перетин держкордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонений в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора (Росії) у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості. Таке діяння каратиметься позбавленням волі на термін до трьох років.

При цьому за повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб наступатиме відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї загрожує тюремним терміном від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, в жовтні Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №7017 «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону», за документ проголосували 243 депутати ВР.

Як повідомлялося, на початку вересня нардепи підтримали за основу в першому читанні законопроект №7017 «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону», за документ проголосував 241 депутат ВР.

Додамо, в серпні перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ Сергій Яровий відзначав, що в Україні загострилася проблема нелегальної міграції, а це може становити загрозу держбезпеці України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: