Аваков розповів про готовність «Стіни» на кордоні з РФ

Читать на русском
Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал повідомив, що інженерне облаштування кордону на сьогодні є одним із головних завдань відомства.

На сьогоднішній день майже 47% робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону вже виконані.

Про це під час перевірки харківської ділянки кордону заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

«Ми сьогодні на одному з опорних пунктів, обладнаних уздовж кордону. Таких опорних пунктів - 40. Рівень і якість інженерних споруд досить високий. І функціонал уздовж кордону не тільки огорожа з дротом, тут найголовніше - інтелектуальна компонента і реагування. Ділянку загальною з Росією кордону, яка становить 2,3 тис. км., обладнано майже 47%», - зазначив він.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал повідомив, що інженерне облаштування кордону на сьогодні є одним із головних завдань відомства.

«Харківську ділянку практично завершено, тут протиправна діяльність зведена майже до нуля», - підкреслив він.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

Голова ДПСУ додав, що щільність охорони кордону збільшена, а прикордонні відділення практично її перекривають. На один кілометр кордону припадає два прикордонника.

Цигикал зазначив, що в 2015 - 2017 роках проект фінансувався не в повній мірі, тому його продовжили до 2021 року. У бюджеті на 2019 рік на облаштування кордону закладено 400 млн грн.

Раніше, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що до кінця року в Харківській області буде завершено облаштування системи управління кордоном загальною протяжністю 270 кілометрів.

Більше про проект в матеріалі «Стіна Яценюка» і її аналоги в світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: