Прикордонники посилили охорону кордону з Румунією

Читать на русском
При загрозі життю або здоров'ю військовослужбовців персонал відомства в рамках чинного законодавства буде застосовувати зброю.

Державна прикордонна служба України направила додаткові резерви відомства на Закарпаття та Буковину через «активізацію порушників та їхні зухвалі дії».

Про це повідомили в прес-службі ДПСУ, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що до 2021 року планує надати прикордонникам близько 1,5 тисячі квартирСказано 20 листопада 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Відзначається, що останнім часом загострилася ситуація на українсько-румунському сегменті державного кордону, який став найбільш проблемним в плані нелегального трафіку тютюнових виробів.

«Поза пунктів пропуску ділки організовують каравани, так звані, «верблюди», яких на річкових ділянках кордону одягають в гідрокостюми, і використовують надлегку авіацію», - йдеться в повідомленні.

До посилення охорони кордону також залучено підрозділи мобільного загону ДОЗОР, декілька прикордонних комендатур і кінологи зі службовими собаками. Ці сили ущільнять державний кордон, щоб максимально протидіяти всім протиправним діям локалізації ситуації.

Повідомляється, що прикордонники були екіпіровані усіма необхідними сучасними засобами і спеціальною технікою. Крім того, резерви залучаються до оперативних заходів у рамках досудових розслідувань кримінальних проваджень.

У Держприкордонслужбі відзначають, що «незважаючи на тиск і погрози з боку кримінальних угруповань, прикордонники й надалі самовіддано будуть виконувати свої обов'язки». При загрозі життю або здоров'ю військовослужбовців персонал відомства в рамках чинного законодавства буде застосовувати зброю.

Нагадаємо, прикордонники заявляють про зростання потоку через КПВВ на Донбасі.

Також відзначимо, на адмінкордоні з Кримом отруїлися десятки прикордонників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: