Екс-чиновник Державної фіскальної служби повернувся в Україну

Читать на русском
Мирослав Продан повернувся в Україну. Підозрюваний у незаконному збагаченні екс-чиновник готовий співпрацювати з силовиками.

Підозрюваний у незаконному збагаченні екс-в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що повернувся в Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

Що означає добровільна відставка Продана та чи може він повернутися до ДФС?Виконувач обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Продан додав, що щойно повернувся до Києва після лікування у Німеччині.

«Курс лікування видався складним. Три хірургічні втручання під наркозом. Лікування ще триває, але тепер не мушу перебувати у медичному закладі», - написав він.

Він також назвав оприлюднену напередодні у ЗМІ «переписку Продана з довіреною особою» фейковою.

За словами Продана, докази проти нього сфабрикували «потужні контрабандні клани, зрощені з високопосадовцями, правоохоронцями, політиками».

Нагадаємо, 15 листопада прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення цього повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишнього в. о. голови ДФС підозрюють у придбанні за час роботи на посаді з липня 2016 до червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбана низка об'єктів нерухомого майна й транспортних засобів. Для приховання дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єкті дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн.

Слідство також перевіряє причетність Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Прокурори САП викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 20 листопада. Раніше САП викликала Продана на 8 та 15 листопада для проведення слідчих та/або процесуальних дій у кримінальному провадженні, відкритому 29 серпня цього року. За словами екс-голови ДФС, він отримав повідомлення про виклик вайбером від САП 7 листопада, тоді як поїхав за кордон 5 листопада, а в САП зазначали, що надіслали повістку 2 листопада.

Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування до Німеччини через Молдову й про готовність спілкуватися зі слідством у режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: