САП закрила провадження щодо прокуратури Києва

Читать на русском
Заступник головного антикорупційного прокурора закрив справу за фактом можливої ​​незаконності закриття провадження прокуратурою Києва.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження про можливе зловживання службовим положенням посадовими особами прокуратури Києва при закритті справи про заволодіння бізнесом.

Таку постанову виніс заступник керівника САП Володимир Кривенко 25 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи перевіряли законність закриття кримінального провадження щодо заволодіння частками в корпоративних правах 22 українських сільськогосподарських підприємств прокуратурою Києва. Так, наприкінці 2016 року прокуратурою Києва було повідомлено про підозру 13 особам. Однак, на думку детективів, зміст цих повідомлень про підозру викликає сумнів щодо документального та фактичного їх підтвердження, а вказана процесуальна дія, ймовірно, вчинена з метою здійснення тиску на підозрюваних для можливого отримання від них неправомірної вигоди.

У результаті розслідування цього провадження прокуратурою Києва були винесені постанови про закриття цього кримінального провадження й, відповідно, підозр щодо 13 осіб у зв'язку з встановленням відсутності в їхніх діях складу кримінального злочину.

Нагадаємо, НАБУ розслідує засекречування спецконфіскації «грошей Януковича». Раніше детективи почали розслідувати неподання декларації депутатом з Івано-Франківська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: