Продан розповів, що не прийде до САП

Читать на русском
САП надіслала повістку колишньому виконувачу обов'язків очільника державної фіскальної служби Мирославу Продану, але той говорить, що поїхав за кордон для медичного обстеження.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура надіслала повістку колишньому виконувачу обов'язків очільника державної фіскальної служби Мирославу Продану, але той говорить, що поїхав за кордон для медичного обстеження.

Як пише «Слово і Діло», про це сам Продан написав 13 листопада у Facebook.

ЗМІ повідомляють про підготовку арешту Продана: чиновник поки виконав лише одну обіцянкуВ. о. голови ДФС Мирослава Продана можуть заарештувати, повідомляють ЗМІ. Якщо це станеться, то на рахунку чиновника так і залишиться тільки одна виконана обіцянка.

Екс-очільник ДФС стверджує, що з липня звертався до ГПУ та САП і пропонував прийти й надати пояснення, але йому там не відповідали.

Наразі Продан перебуває за кордоном, за його словами, на медичному обстеженні.

Він пише, що планував поїздку через рекомендацію лікарів, «щоб переконатися в правильності поставленого діагнозу, оскільки його проблема вирішується лише хірургічним шляхом».

«7 листопада, вже перебуваючи в клініці, несподівано дізнався від адвокатів, що САП надіслала повістку з вимогою з’явитися до слідчого … Повістка надіслана на адресу, де ніколи не проживала моя родина», – заявив Продан.

Водночас керівник САП Назар Холодницький розповів УП, що Продан ігнорує вже другий офіційний виклик. За його словами, екс-очільника ДФС чекають у САП у четвер о 10:00.

Нагадаємо, 5 вересня Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за власною заявою.

Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду голови Фіскальної служби й Продан збирається в ньому брати участь.

Як повідомлялося, 16 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розкрила «стійке ієрархічне об’єднання» в лавах ДФС і оголосила про підозру начальнику Вінницької ДФС Осмоловському.

Він також додав, що прокуратура розслідує порушення, вчинені Мирославом Проданом на посаді в. о. голови ДФС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: