Ощадбанк виграв міжнародний арбітраж проти РФ

Читать на русском
Сума відшкодування збитків складе 1,3 млрд доларів плюс відсотки, які будуть нараховані з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Міжнародний арбітраж прийняв рішення на користь українського Ощадбанку в суперечці з РФ про збитки через анексію Криму.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку. Рішення було прийнято в Парижі 26 листопада, передає «Слово і Діло».

Сума відшкодування збитків складе 1,3 млрд доларів плюс відсотки, які будуть нараховані з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації. Рішення є остаточним і обов'язковим для виконання сторонами.

Обсяг позовної заяви Ощадбанку проти РФ склав понад 30 тисяч листів. Слухання справи відбулося в березні 2017 року.

«Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, і першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих у результаті анексії Криму», - заявила прес-служба банку.

Відзначається, що після отримання в установленому порядку рішення арбітражу Ощадбанк почне вживати всіх можливих заходів для виконання рішення та стягнення грошових коштів і із РФ.

«Банк буде активно домагатися виконання Арбітражного рішення щодо активів Росії в відповідних юрисдикціях у всьому світі», - запевнили в прес-службі.

Нагадаємо, що в першій половині липня 2015 року банк направив офіційне письмове повідомлення уповноваженим представникам РФ за претензіями. У січня 2016 Ощадбанк подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Росії з метою економічного захисту і відновлення своїх втрачених в Криму інвестицій. 26 серпня 2016 року Ощадбанк офіційно подав позов проти РФ по компенсації за втрату активів в Криму.

Раніше Ощадбанк відсудив третину компанії Жеваго.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу розтрату коштів фізособи Ощадбанком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: