Ощадбанк відсудив третину компанії Жеваго

Читать на русском
Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ПАТ АвтоКрАЗ на рішення Господарського суду Києва від 10 березня 2016 року.

Київський апеляційний госпсуд 6 серпня відмовився задовольнити апеляційну скаргу АвтоКрАЗу на рішення Господарського суду Києва від 10 березня 2016 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Finbalance.

Згідно з цим рішенням, банк отримав акції АвтоКрАЗу номінальною вартістю 185 млн грн (32,7% статутного капіталу підприємства) в рахунок погашення боргу за договором кредитної лінії від 9 жовтня 2008 року в розмірі 899,4 млн грн.

Таким чином, суд задовольнив позов Ощадбанку до компаній «Феррекспо», «Газотурбінні технології», «Нові промислові технології», «Промінек», «Перт», яким належить вказаний пакет акцій АвтоКрАЗу.

Крім того, суд визначив спосіб реалізації акцій АвтоКрАЗу шляхом продажу на публічних торгах у межах процедури виконавчого провадження за ціною не нижче 13,6 млн грн (ціна, яка була визначена судовою експертизою).

АвтоКрАЗ спеціалізується на виробництві 33 базових моделей і майже 260 модифікацій і комплектацій великотоннажної автотехніки. Підприємство контролює депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго (позафракційний).

Нагадаємо, між Ощадбанком і АвтоКрАЗом вже кілька років триває судова тяганина. В межах окремих судових справ боргові претензії держбанку досягали 1,3 млрд грн.

Раніше Ощадбанк домігся у Верховному суді скасування судових рішень, за якими «Укртелеком» мав право не сплатити банку 1,1 мільярда гривень.

Нагадаємо, активи Ахметова у справі «Укртелекому» розблоковані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: