«Ощадбанк» подав позов проти Росії на 1 мільярд доларів

Читать на русском
Всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитку будуть заслухані на одному засіданні, що дозволить значно прискорити розгляд справи.

Державний ощадний банк України («Ощадбанк», Київ) має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу банку.

«26 серпня «Ощадбанк» подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до ухвалення Судом остаточного рішення та до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить понад $1 млрд», – йдеться в повідомленні.

Подача позову ознаменує початок нового етапу в процесуальному виробництві за претензіями банку до РФ в рамках двостороннього договору про захист інвестицій. Відзначається, що позов випливає з тотального знищення інвестицій у Криму через незаконну окупацію й фактичну анексію цієї території Росією.

Якщо після подачі «Ощадбанком» позовної заяви РФ буде й надалі відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, Трибунал ухвалив рішення, що позовна заява буде розглядатися за прискореним часовим графіком до остаточного слухання. Наразі воно заплановане на кінець березня 2017 року. Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні.

Довідка: «Ощадбанк» заснований у 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів «Ощадбанк» посідав 2-е місце (185,077 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні.

У травні «Слово і Діло», повідомляло, що «Ощадбанк» отримав повідомлення Постійної палати арбітражного суду про те, що арбітражний трибунал у його справі проти Російської Федерації сформований.

Нагадаємо, що в листопаді 2014 року «Ощадбанк» перевів Донецьку та Луганську філію в Краматорськ і Сєвєродонецьк, а оперативний штаб цілодобово координує свої дії з органами державного управління на території, підконтрольній українській владі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: