НАБУ розслідує можливу розтрату коштів фізособи Ощадбанком

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють факти можливої ​​розтрати майже 35 мільйонів гривень невідомого посадовими особами держбанку.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять розслідування за фактом можливої ​​присвоєння або розтрати майна фізичної особи шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами Ощадбанку.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в судовому рішенні, це провадження було порушене за фактом можливого скоєння головою Ощадбанку та іншими підлеглими йому посадовими особами банку кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 і ч. 1 ст. 388 КК України. У рішенні також додали, що йдеться про 34,96 мільйона гривень, які могли бути витрачені Ощадбанком.

Крім того, зазначена фізособа подала до НАБУ клопотання про визнання її потерпілою. Однак детектив своєю постановою відмовив у задоволенні клопотання. На цю постанову фізособа подала скаргу. За її словами, до її депозитного рахунку в Ощадбанку застосована процентна ставка в 0%, до того ж він заарештований рішенням Печерського райсуду Києва.

Вислухавши доводи фізособи, суд відмовив у задоволенні скарги.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе зловживання Держспоживінспекції у справі штрафу УкрСиббанку. Також детективи розслідують неповернення ₴800 мільйонів кредитів Укрексімбанку. Раніше в Національному бюро розслідували списання грошей із рахунку пов'язаної особи ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: