Маркарова розповіла, куди надійде транш від МВФ

Читать на русском
Скільки б не надійшло коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в межах чергового траншу, всі вони підуть до резервів Національного банку України.

Скільки б не надійшло коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в межах чергового траншу, всі вони підуть до резервів Національного банку України.

Про це під час брифінгу повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в п'ятницю, 23 листопада, передає «Слово і Діло».

Маркарова гарантує, що держбюджет 2018 року буде виконаноСказано 19 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Кошти МВФ, скільки б їх не надійшло від першого траншу, підуть до резервів Національного банку України. Що надзвичайно важливо – це ще один плюс до макроекономічної стабільності, але найбільші сподівання Мінфіну в іншому: затвердження програми відкриє нам можливість отримати макрофіндопомогу від ЄС», – зазначила вона.

При цьому Маркарова уточнила, що фінансову допомогу від ЄС уряд сподівається отримати ще цього року. Йдеться про 500 мільйонів євро.

«Сподіваюся, що вже найближчим часом ми зможемо перейти до вибору дати, коли МВФ буде готовий виносити на розгляд своєї Ради питання затвердження нової програми з Україною», – зазначила вона.

Маркарова нагадала, що Україна в процесі виконання двох ключових питань у переговорах про виділення чергового траншу від МВФ – бюджет країни на 2019 рік сьогодні був ухвалений Верховною Радою, а раніше було вирішене питання з підвищенням ціни на газ.

Раніше МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2020 році.

Також відзначимо, що МВФ незадоволений золотовалютними резервами України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: