МВФ запропонував створити альтернативу криптовалютам

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує центробанкам по всьому світу розглянути питання створення власних цифрових валют на противагу криптовалютам.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує центробанкам по всьому світу розглянути питання створення власних цифрових валют на противагу криптовалютам.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила гендиректор МВФ Крістін Лагард, передає BBC.

«Перевага є зрозумілою: ваш платіж буде негайним, безпечним, дешевим та потенційно напіванонімним...І центральні банки будуть зберігати належні умови платежу», - розповіла вона.

Так, цифрова валюта, випущена центральним банком, була б відповідальністю держави, а не приватної фірми.

«Чим більше людей ви обслуговуєте, тим дешевше та корисніше буде обслуговування. Приватні компанії можуть недостатньо інвестувати в безпеку, так як вони не враховують повну вартість для суспільства при неуспішному платежі», - пояснила Лагард.

Вона підкреслила, що центральні банки в Канаді, Китаї, Швеції та Уругваї всі «серйозно розглядають» пропозиції щодо цифрових валют.

Зазначається, що останнім часом безготівкові розрахунки ростуть з кожним роком. Разом з тим, ростуть виклики перед урядами та центробанками.

Незважаючи на те, що технології, що лежать в основі цифрових активів, були високо оцінені за прискорення фінансових операцій та зменшення витрат, анонімність торгівлі криптовалютою викликала стурбованість регуляторних органів.

Раніше стало відомо, скільки електроенергії йде на майнінг.

Також в кав'ярнях Starbucks можна буде розрахуватися криптовалютами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: