У МВФ розповіли, як прискорити економічне зростання в Україні

Читать на русском
Для прискорення економічного зростання в Україні слід знизити процентні ставки за кредитами, забезпечити сприятливий бізнес-клімат і дотримуватися фіскальної політики.

Для прискорення економічного зростання в Україні слід знизити процентні ставки за кредитами, забезпечити сприятливий бізнес-клімат і дотримуватися фіскальної політики.

Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час презентації економічного огляду перспектив європейської економіки та погляду на макроекономічні тенденції економіки України, повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 13 листопада.

Транш МВФ: чи допоможуть кредитори та що робитиме МінфінПрезидент України Петро Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. Про запозичення поговорили з експертами.

«Для того, щоб підвищити економічне зростання, необхідно знизити номінальні процентні ставки», – сказав Люнгман.

Він пояснив, що високі номінальні процентні ставки безпосередньо пов'язані з інфляцією. Високі ставки стримують внутрішнього інвестора, для якого займати в банках гроші під такий відсоток досить дорого. Щоб знизити ставки, потрібно побороти інфляцію, Нацбанк у цьому напрямку робить правильні кроки.

На його думку, ще один ключовий момент на шляху прискорення економічного зростання – це поліпшення бізнес-клімату в країні, адже інвестори, які придивляються до України з довгостроковою перспективою інвестування, хочуть бути впевнені в тому, що до них буде чесне й справедливе ставлення.

Раніше президент Петро Порошенко назвав терміни надання фіндопомоги від МВФ і ЄС.

Нагадаємо, в Нацбанку назвали розмір першого траншу МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: