МВФ незадоволений золотовалютними резервами України

Читать на русском
Міжнародний валютний Фонд (МВФ) вважає все ще недостатнім поточний рівень міжнародних резервів України для підтримки макростабільності.

Міжнародний валютний Фонд (МВФ) вважає все ще недостатнім поточний рівень міжнародних резервів України для підтримки макростабільності.

Про це заявив постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман під час щорічної конференції Fitch Ratings в Києві, передає «Слово і Діло».

Транш МВФ: чи допоможуть кредитори та що робитиме МінфінПрезидент України Петро Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. Про запозичення поговорили з експертами.

«Зараз резерви на рівні понад $ 18 млрд, що добре, оскільки вони покривають три місяці майбутнього імпорту. Але наша оцінка така, що для України такий рівень резервів все ще є низьким. Він повинен складати приблизно $ 30 млрд, - це не точна цифра. Тому, політика Національного банку України (НБУ) з купівлі валюти в резерви є правильною», - сказав він.

Нагадаємо, що міжнародні резерви України в жовтні 2018 року зросли на 0,6% і станом на 1 листопада становили $ 16,7 млрд. Після надходження на початку листопада коштів від розміщення єврооблігацій, рівень резервів до 5 листопада зріс до $18,1 млрд, що відповідає трьом місяцям майбутнього імпорту.

Раніше МВФ запропонував створити альтернативу криптовалютам.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав терміни надання фіндопомоги від МВФ і ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: