Українські військові відпрацювали обстріл ворожих кораблів

Читать на русском
Українські військові провели навчання в Азовському морі, в ході яких відпрацювали умовний обстріл із РСЗВ «Ураган» ворожих десантних кораблів на підходах до берега.

Українські військові провели навчання в Азовському морі, в ході яких відпрацювали умовний обстріл із РСЗВ «Ураган» ворожих десантних кораблів на підходах до берега.

Як повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, під час тренувань військові інженери оперативно провели мінування десантно-небезпечних ділянок берега і морських підходів до них, пише «Слово і Діло».

Чи здатна Україна захистити Азовське море?Георгій Тука заявив про те, що Україна розглядає силовий сценарій вирішення ситуації в Азовському морі. Оцінили ситуацію експерти.

У цей же час реактивно-артилерійський дивізіон РСЗВ «Ураган» умовно обстріляв десантні кораблі супротивника на підходах до берега. Під час навчань військові підрозділи активно використовували аерозольне маскування.

З квітня 2018 року Росія почала влаштовувати провокації в Азовському морі, затримуючи для необґрунтованих перевірок судна, котрі прямували до портів Бердянська і Маріуполя під час їхнього проходу через Керченську протоку. При цьому агресивні дії російської сторони суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є водами внутрішнього користування як для України, так і для РФ, та його можуть вільно використовувати обидві країни.

Раніше Росія звинуватила Україну в мілітаризації Азовського моря.

Також нагадаємо, в РФ заявили, що «буквально в хвилини» можуть закрити Азовське море для українських суден.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: