В ООН закликали РФ відмовитися від провокацій на Азовському морі

Читать на русском
В ООН наголосили на негативному впливі напруження в Азовському морі на регіональну безпеку.

В ООН наголосили на негативному впливі напруження в Азовському морі на регіональну безпеку.

Як пише «Слово і Діло», про це під час слухань Радбезу ООН щодо ситуації в окупованих областях на Сході України заявила заступник Генерального секретаря ООН із політичних питань Розмарі Дікарло, повідомляє Укрінформ.

Український флот на Азовському морі посилив найбільший корабель охорониПісля завершення докових робіт і спуску корабля на воду були проведені ходові випробування.

«ООН слідкує за інформацією про зростання напруження у Азовському морі, що негативно впливає на загальну атмосферу у регіоні. Ми наголошуємо на потребі уникати ризику ескалацій, провокацій та прорахунків», - сказала Дікарло.

Вона закликала усі сторони до повного дотримання Мінських угод.

«Мінські угоди, підтримані Радбезом, формують єдині погоджені рамки для переговорів щодо миру у Східній Україні. Відповідно до очікувань Радбезу, ООН закликає до швидкого прогресу у втіленні Мінських угод», - наголосила заступниця Генсека ООН.

Дікарло додала, що ООН також закликає усі сторони «уникати будь-яких односторонніх кроків, здатних поглибити розділ або віддалити від духу й літери Мінських угод».

Нагадаємо, Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі. Резолюція закликає держави-члени ЄС чітко заявити, що цілеспрямовані санкції проти Росії будуть посилені у разі подальшої ескалації конфлікту в Азовському морі.

Також командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко констатував, що ситуація в Азовському морі залишається напруженою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: