Європарламент закликає посилити санкції проти РФ через загострення в Азовському морі

Читать на русском
Європарламент схвалив проект резолюції, який передбачає посилення санкцій проти Росії у разі загострення ситуації в Азовському морі.

Європарламент схвалив проект резолюції, який передбачає посилення санкцій проти Росії у разі загострення ситуації в Азовському морі.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікард Йозвяк.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє розблокувати українські морські порти в Азовському моріСказано 31 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Окрім того, проектом пропонується призначити «спецпосланця по Криму і Донбасу», який буде займатись станом справ у регіоні.

У документі також закликають Раду Євросоюзу «вимагати від Росії негайно припинити інтенсивні і дискримінаційні перевірки суден і розглянути, в разі необхідності, відповідні контрзаходи».

Зазначимо, наприкінці липня Росія збільшила свою активність у Азовському морі та почала затримувати іноземні судна при проході Керченської протоки.

У серпні президент України Петро Порошенко доручив підготувати засідання Ради нацбезпеки та оборони для розгляду дій Росії в Азовському морі, зокрема затримки та перевірки суден Росією.

У жовтні Європейський парламент підготував проект резолюції щодо дій РФ в Азовському морі, а також запропонував запровадити посаду спецпредставника ЄС з питань Криму, Донбасу та Азовського моря.

Також представники Європарламенту закликали представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки виступити з пропозицією — розширити повноваження моніторингової місії ОБСЄ також на Азовське море.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: