У РФ заявили, що «буквально за хвилини» можуть закрити Азовське море для українських суден

Читать на русском
У РФ заявили, що можуть закрити Азовське море українським кораблям. Це відповідь на затримання 15 суден українськими прикордонниками за відвідування портів Криму.
Ілюстративне фото.

У російській Раді Федерації заявили про можливість закрити Азовське море українським суднам.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує російський РБК.

Резолюція через ескалацію в Азовському морі. Чи загрожує щось РФ?Європарламент готує резолюцію щодо санкцій проти РФ через ескалацію в Азовському морі. Чи будуть наслідки для РФ, знають експерти.

Член комітету з оборони і безпеки російської Ради Федерації Франц Клінцевич прокоментував в Facebook затримання 15 суден українськими прикордонниками за відвідування портів Криму, назвавши цю ситуацію свавіллям.

«Це явне беззаконня. І не має значення, чи йде мова про російські судна або судна іноземних держав - і ті, і інші абсолютно законно увійшли в порти Криму», - заявив він.

За його словами, Київ штовхає Москву на відповідні дії. Сенатор підкреслив, що Росія «буквально за хвилини» здатна перекрити Азовське море для будь-якого судна під прапором України.

Клінцевіч вважає, що Україна сама розриває угоду про Азовське море, від чого постраждає тільки вона.

Напередодні Держприкордонслужба України повідомила про затримання 15 суден за відвідування портів Криму.

Раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що в жовтні в порти анексованого Криму зайшли 20 танкерів і вантажних суден-порушників.

19 лютого 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН меморандум про порушення Росією положень Конвенції ООН з морського права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: