В Азовському морі затримали катер українських рибалок

Читать на русском
Капітана затриманого судна притягнули до адміністративної відповідальності. Судно та улов конфісковані.

Прикордонна служба Росії затримала в Азовському морі український риболовецький катер за порушення правил рибальства.

Про це в понеділок, 19 листопада, повідомила прес-служба прикордонного управління ФСБ РФ в Краснодарському краї, пише «Слово і Діло».

У ФСБ заявили про затримання двох українських моряківРосійські прикордонники затримали двох громадян України - рибалок, які нібито самостійно припливли в анексований Крим.

«Іноземний маломірний плавзасіб було виявили в районі Єйської коси. Його затримали й доставили до порту Єйська. У моторному катері типу «Тунець» були виявлені понад 240 кілограмів риби, включаючи 17 особин забороненого до вилову судака, а також десяток сіток», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що затримані рибалки не змогли пояснити, в якій частині Азовського моря вони видобули морські біоресурси. Улов, що був на борту, й заборонені знаряддя промислу були вилучені.

Згідно з протоколом українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі, країни-учасники в межах п’ятикілометрової прибережної зони здійснюють регулювання питань рибальства на основі внутрішнього законодавства.

Зараз, наголошується в повідомленні, за порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КоАП РФ) капітан затриманого судна притягнутий мировим судом Єйська до адміністративної відповідальності. Йому призначили штраф у сумі 5 тис. рублів. Крім цього, за рішенням суду, плавзасіб і знаряддя промислу конфісковані.

Як відомо, 30 жовтня Україна та Росія відпустили по сім затриманих моряків. Екіпаж судна «Норд» поїхав до Криму, а частина рибалок судна ЯМК-0041 повернулися на материкову Україну. Пізніше трьох українських моряків випустили із СІЗО Сімферополя під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, комітет НАТО ухвалив резолюцію про засудження агресії РФ в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: