Рада спростила процедуру досудового розслідування

Читать на русском
Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень.

Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому закон №7279 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», яким, зокрема, також передбачене посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» у четвер, 22 листопада.

За відповідне рішення проголосували 239 народних депутатів України.

Зокрема, він регламентує відповідальність за правопорушення, передбачені статтею 130 (управління суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, внесено зміни до низки статей Кримінального кодексу в частині визначення понять «кримінально протиправні посягання», «кримінальні правопорушення», «кримінальні проступки».

Зокрема, кримінальний проступок є діянням (дією або бездіяльністю), за вчинення якого передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном не більш ніж два роки, або інше, більш м'яке покарання за винятком основного покарання у вигляді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян .

Раніше Рада провалила закон про спрощення реєстрації шлюбу жителям Криму.

Також нагадаємо, комітет рекомендував Раді підтримати проект бюджету-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: