Рада провалила закон про спрощення реєстрації шлюбу жителям Криму

Читать на русском
Верховна Рада провалила законопроект 8400 про дозвіл жителям Криму реєструвати шлюб за добу.

Парламент провалив законопроект №8400 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації шлюбу громадян, що проживають на тимчасово окупованій території».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Зазначимо, проект парламентарі розглядали за повною процедурою.

Так, за основу документ підтримали лише 192 та 185 нардепів, за скерування закону на доопрацювання до комітету проголосували 197 депутатів, а за повернення суб'єкту законодавчої ініціативи – 190 парламентарів.

«Немає спільної позиції, тому проект закону відхилений», – підсумував спікер парламенту Андрій Парубій.

Документом планувалося надати можливість громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою, зареєструвати шлюб у день подання заяви про реєстрацію шлюбу.

У пояснювальній записці до проекту наголошується, що тривала процедура реєстрації укладення шлюбу та наявні складнощі в перетині адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією України в АР Крим негативно впливають на кількість зареєстрованих шлюбів.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Україні проект «Шлюб за добу» на сьогодні доступний у 67 населених пунктах. За словами голови Мін'юсту, важливою ознакою проекту є те, що він доступний не лише у великих містах, а й містечках, і навіть селах.

«За 2 роки з моменту запуску цієї ініціативи вже майже 50 тисяч молодят скористалися можливістю одружуватися за спрощеною процедурою», – сказав Петренко.

Як повідомлялося, 14 листопада 2018 року уряд вирішив поширити пілотний проект про реєстрацію шлюбу в скорочені терміни ще на п'ять міст. Тепер оформити шлюб за добу можна буде в Бердичеві, Новограді-Волинському, Калуші, Шостці та Корюківці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: