Рада схвалила підвищення тютюнового акцизу

Читать на русском
За законопроект № 9260 проголосували 233 народних депутата при мінімально необхідних 226. Так, пропонується збільшити низку акцизних ставок на тютюнові вироби на 9%.

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект з поправками до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби та низки інших акцизів.

За законопроект №9260 проголосували 233 народних депутата при мінімально необхідних 226.

Що пропонують для боротьби з тіньовим ринком тютюнових виробів?В Україні з 1 липня 2018 року запроваджують нове маркування тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Про боротьбу з тіньовим ринком тютюну розповіли експерти.

Так, пропонується збільшити низку акцизних ставок на тютюнові вироби на 9%. Екологічний податок також планують збільшити і розстрочити його на п'ять років.

Крім цього, законопроект стосується посилення заходів контролю над оборотом палива і спирту.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується встановити нульову ставку акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.

Законопроектом планують встановити, що норми про зміни в адмініструванні акцизного податку повного і спирту набувають чинності з 1 липня 2019 року, а відповідальність за порушення зазначених норм - з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада ухвалила закон про збільшення тютюнового акцизу в 4,5 рази до 2025 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: