Рада ратифікувала угоду про макрофінансову допомогу ЄС

Читать на русском
Рада в четвер ратифікувала меморандум про взаєморозуміння та кредитну угоду між Україною та ЄС про отримання макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро.

Верховна Рада в четвер, 8 листопада, ратифікувала меморандум про взаєморозуміння та кредитну угоду між Україною та ЄС про отримання макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро.

Як пише «Слово і Діло», за відповідне рішення проголосували 242 народних депутати, повідомляє сайт українського парламенту.

Згідно з текстом угоди, допомога буде надана двома траншами по 500 млн євро за умови виконання вимог, прописаних у документах.

У четвер президент Порошенко анонсував отримання першого траншу з нового пакета макрофінансової допомоги ЄС за «лічені тижні».

Наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яка буде спрямована на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації й програми структурних реформ.

14 вересня Україна та ЄС підписали кредитну угоду та меморандум про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.

Україна минулого року не отримала третій транш у сумі 600 млн євро з попередньої програми макрофіну.

Причиною цього стало небажання запроваджувати автоматичну перевірку електронних декларацій, переглянути е-декларування для активістів та створити реєстр кінцевих власників підприємств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: