Рада провалила закон про захист тварин

Читать на русском
Верховна Рада провалила закон про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Парламент провалив законопроект №6598 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)», який передбачає кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з безпритульними тваринами.

Про це пише «Слово і Діло».

Підкреслимо, проект закону не отримав достатньої підтримки в сесійній залі. За ухвалення документа за основу, скерування його на доопрацювання до комітету та суб'єкта законодавчої ініціативи проголосували менш ніж 200 нардепів.

«Проект закону відхилений. Дуже прикро, що ми не змогли дати адекватну відповідь на ці труднощі, які в нас є в цій сфері», – прокоментував спікер ВР Андрій Парубій.

Так, у законі передбачалося посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, що призвело та не призвело до каліцтва, в тому числі з безпритульними тваринами. Документом пропонувалося визначити процедуру та підстави тимчасового вилучення тварини.

Жорстоке поводження з тваринами, в тому числі безпритульними, що призвело до каліцтва чи загибелі тварини, пропонувалося карати позбавленням волі терміном від 2 до 8 років із конфіскацією тварин, або без такої. Також передбачалося прописати особливості утримання собак і котів.

Нагадаємо, 8 листопада Рада перенесла розгляд даного законопроекту №6598 на цей пленарний вівторок. Відзначимо, що тоді голова парламенту провів два рейтингових голосування, які показали недостатню кількість нардепів у залі для ухвалення рішення.

У квітні Рада не підтримала в першому читанні проект закону №6598, а повернула його на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи. За таке рішення проголосували 229 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: