МОЗ витратить 70 мільйонів на лікування важкохворих українців

Читать на русском
На лікування відправлять тих пацієнтів, які потребують послуг клінік, на рахунках яких утворилися залишки коштів.

Міністерство охорони здоров'я відправить на лікування за кордон ще 20 тяжкохворих пацієнтів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету міністрів в середу, 24 жовтня, пише «Слово і Діло».

Благодійна діяльність перших леді УкраїниМайже всі дружини українських президентів займалися благодійними проектами. Ми розібралися, хто творив добро непублічно, а хто примудрився потрапити в гучні скандали.

На лікування відправлять тих пацієнтів, що потребують послуг клінік, на рахунках яких утворилися залишки коштів. Відзначається, що цих коштів вистачить на лікування близько 20 тяжкохворих пацієнтів, які перебувають на обліку.

«Станом на 24 жовтня на обліку хворих, які потребують лікування за кордоном, перебувають 59 українців. Для лікування цих пацієнтів необхідно понад 200 мільйонів гривень. Загалом, цього року на лікування за кордон вже були відправлені 177 пацієнтів на загальну суму близько 491 мільйон гривень», – повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Станом на 11 жовтня на рахунках зарубіжних клінік є близько 70,2 млн грн. Залишки на рахунках клінік за кордоном виникають у разі, коли під час перебування на лікуванні в іноземній клініці стан здоров'я пацієнтів стабілізується й вони відмовляються від лікування або в зв'язку з погіршенням стану здоров'я лікування провести неможливо.

Нагадаємо, після аналізу всіх бюджетних програм МОЗ України на 2018 рік відомство знайшло можливість перерозподілити 101 млн грн для програми «Лікування громадян України за кордоном».

Раніше «Слово і Діло» писало, що в Україні в так званій «черзі смертників», тяжкохворих українців, 240 пацієнтів. Їхні родичі живуть під МОЗ, тому що допомогти їм можуть лише за кордоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: