Супрун провалила обіцянку підписати контракти для трансплантації між МОЗ та білоруськими клініками

Читать на русском

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що найближчим часом будуть підписані контракти для трансплантації кісткового мозку та органів між Міністерством охорони здоров'я та білоруськими клініками.

Таку обіцянку він дав 21 травня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Найближчим часом підпишемо контракти для трансплантації кісткового мозку та органів між МОЗ і білоруськими клініками, де лікуються багато наших пацієнтів. Також домовилися, що білоруські фахівці відвідають Україну й допоможуть на нашому шляху становлення трансплантології в Україні. Це важливо в зв’язку з ухваленням закону про трансплантацію», – заявила вона в одному з інтерв'ю.

Згідно з листом Міністерства охорони здоров'я України від 2 листопада 2018 року, контрактів для проведення трансплантацій кісткового мозку МОЗ України з клініками Республіки Білорусь не підписував.

Крім того, в МОЗ повідомили «Слову і Ділу», що станом на 9 листопада 2018 року заявлені контракти ще не були підписані, уточнивши, що процедура підготовки до підписання таких угод є тривалою.

З огляду на те, що від дня заяви Супрун минуло півроку, а підписання договорів «найближчим часом» так і не відбулося, обіцянку вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Супрун дала 51 обіцянку, з яких 16 виконала, а 8 – провалила.

Нагадаємо, ми писали, що електронні рецепти не запровадять до кінця року, як обіцяла Супрун.

Також ми писали, що парламент провалив закон про сімейну медицину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: