Супрун анонсувала створення інтегрованої інклюзивної медичної системи

Читать на русском
Супрун також підкреслила важливість створення захищеної електронної системи охорони здоров'я, яка є фундаментом для всіх процесів.

Україна створює інтегровану інклюзивну медичну систему.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на Глобальній конференції з первинної медико-санітарної допомоги в Астані (Казахстан), пише «Слово і Діло».

«В Україні триває корінна трансформація системи охорони здоров'я. Ми відходимо від застарілої радянської системи Семашка, яка базувалася на утриманні медустанов, до моделі, яка орієнтується на пацієнта та медичні послуги, що він отримує. Головний вектор нашої трансформації – перехід від ліквідації наслідків хвороби (стаціонарної допомоги) до роботи «на випередження» – сильної системи громадського здоров'я та розвиненої мережі первинної медичної допомоги. Це і є нашими пріоритетами в державній політиці», – сказала Супрун.

За її словами, тепер пацієнти можуть обрати свого лікаря первинної медичної допомоги в будь-якій установі – як у державній, так і в приватній – за умови, що ця установа підписала договір із Національною службою охорони здоров'я України.

«Це особливо важливо для вразливих груп населення, наприклад, для вимушених переселенців», – повідомила вона.

Супрун також підкреслила важливість створення захищеної електронної системи охорони здоров'я, яка є фундаментом для всіх процесів.

«Вона містить дані про всіх пацієнтів, лікарів і медичні установи, які приєдналися до реформи. Що це змінило? Це дозволило нам звільнити пацієнтів від тих вимог, яких потрібно було дотримуватися раніше, наприклад, звертатися лише до конкретного лікаря, показувати всі особисті документи», – сказала в. о. міністра охорони здоров'я.

Супрун поінформувала, що з початку медичної реформи більш ніж 20 мільйонів українців підписали декларації зі своїми лікарями. Зарплати багатьох сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів збільшилися в 2-3 рази через запровадження капітаційної ставки. Тому лікарі також зацікавлені в трансформації медицини.

Раніше Супрун назвала розмір заборгованості перед медиками.

Також нагадаємо, Супрун виступила за поліцейський супровід для медпрацівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: