ЗМІ дізналися, скільки Тігіпко заплатив Порошенку та Кононенку за «Кузню на Рибальському»

Читать на русском
Множення найвищої ціни покупки однієї акції на їх загальну кількість виводить на оцінку покупки заводу Кузня на Рибальському – 300 мільйонів доларів.

Найвища ціна однієї акції, за якою підконтрольна Сергію Тігіпку компанія Еwins Liмiтеd купувала акції «Заводу «Кузня на Рибальському», становить 93 долари.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила компанія в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з посиланням на письмове повідомлення від Еwins Liмiтеd, передає «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, якщо стане Президентом, продасть весь бізнес, крім 5 каналуСказано 13 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Оцінка ґрунтується на цінах акції, що передують даті придбання контрольного пакета акцій товариства на 12 місяців, включаючи дату його придбання.

Згідно з повідомленням, кіпрська компанія 15 листопада цього року шляхом укладення прямих договорів набула у ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд» Прайм Ессетс Капітал «понад 2,5 млн акцій, або 73,9% статутного капіталу, і у ВІК 690,46 тис. акцій, або 20,13% статутного капіталу.

Множення найвищої ціни покупки однієї акції на загальну кількість придбаних акцій виводить на максимальну оцінку покупки зазначеного пакета акцій у 300 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко продає свій суднобудівний завод «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцю після згоди Антимонопольного комітету.

Пізніше стало відомо, що фонд «Прайм Ессетс Капітал», який управляє активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцю.

Також стало відомо, що в серпні понад 60 тис. кв. м нерухомості заводу «Кузня на Рибальському» президента Петра Порошенка та його соратника Ігоря Кононенка передали компанії «Буд-Реновація».

Найбільший акціонер заводу «Кузня на Рибальському» – фонд «Прайм Ессетс Капітал» Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належать фонду ВІК Ігоря Кононенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: