АМКУ дозволив Тігіпку купити завод Порошенка

Читать на русском
АМКУ дозволив бізнесменові Сергію Тігіпку придбати понад 50 відсотків Кузні на Рибальському через кіпрську Евінз Лімітед.

Антимонопольний комітет України дозволив бізнесмену Сергію Тігіпку придбати понад 50% «Кузні на Рибальському» через кіпрську «Евінз Лімітед».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба комітету.

«Ленінську кузню» декомунізують за підсумками народного опитуванняАкціонери ПАТ «Завод «Ленінська кузня» (Київ) перейменують суднобудівний завод в рамках декомунізаційних заходів за підсумками народного конкурсу на нову назву підприємства.

Заява від Тігіпка надійшла до АМКУ 26 вересня, а дозвіл на купівлю підприємства був наданий на засіданні комітету 18 жовтня.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко продає свій суднобудівний завод «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцю після згоди Антимонопольного комітету.

Пізніше стало відомо, що фонд «Прайм Ессетс Капітал», який управляє активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцю.

Також стало відомо, що в серпні понад 60 тис. кв. м нерухомості заводу «Кузня на Рибальському» президента Петра Порошенка та його соратника Ігоря Кононенка передали компанії «Буд-Реновація».

Найбільший акціонер заводу «Кузня на Рибальському» – фонд «Прайм Ессетс Капітал» Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належать фонду ВІК Ігоря Кононенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: