З'ясувалося, що Порошенко продає «Кузню на Рибальському»

Читать на русском
Глава держави продає частину свого бізнесу. Завод Кузня на Рибальському змінить власника. Що залишиться у Порошенка, розповів Цеголко.

Фонд «Прайм Ессетс Капітал», який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцеві.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, якщо стане Президентом, продасть весь бізнес, крім 5 каналуСказано 13 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Найбільший акціонер заводу «Кузня на Рибальському» - фонд «Прайм Ессетс Капітал» Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду «ВІК» Ігоря Кононенко.

«У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть та реалізують», - додав прес-секретар.

Також Цеголко прокоментував заяву кількох десятків народних депутатів, які вимагають від Порошенка публічної відповіді щодо низки питань, зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в РФ.

«Нагадаю, що ще в січні 2016 Петро Порошенко передав свій найбільший актив, компанію «Рошен», у довірчу власність Rothschild, світовій компанії з бездоганною репутацією. У квітні минулого року менеджмент «Рошен» закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво», - написав прес-секретар у Facebook.

«У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних «аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ», про які безпідставно та неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема», - наголосив він.

Раніше кілька десятків народних депутатів заявили, що вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

При цьому підписанти наполягають на форматі відвертої розмови з Порошенкому форматі прес-конференції або відкритої зустрічі за круглим столом, яку транслюватимуть провідні телеканали.

Нагадаємо, СБУ проводила досудове розслідування за фактом можливого розголошення державної таємниці детективами Національного антикорупційного бюро та прокурорами Спеціалізованої прокуратури під час складання клопотання про надання тимчасового доступу до документів заводу «Кузня на Рибальському», що належить президенту України Петру Порошенку та заступнику голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігорю Кононенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: