Перед продажем президентської «Кузні» з неї вивели нерухомість

Читать на русском
Нерухомість заводу президента Порошенка та його соратника Кононенка передали компанії Буд-Реновація. Йдеться про Кузню на Рибальському.

У серпні понад 60 тис. кв. м нерухомості заводу «Кузня на Рибальському» президента Петра Порошенка та його соратника Ігоря Кононенка передали компанії «Буд-Реновація».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Bihus.Info, зазначаючи, що це сталося за півтора місяця до публічного повідомлення про підготовку заводу до продажу, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, якщо стане Президентом, продасть весь бізнес, крім 5 каналуСказано 13 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

26 вересня речник президента Святослав Цеголко анонсував продаж заводу «Кузня на Рибальському», що спеціалізується на суднобудуванні. Його кінцевими бенефіціарними власниками є президент Петро Порошенко та нардеп від БПП Ігор Кононенко.

Витяги з держреєстру нерухомості свідчать, що 14-16 серпня понад 60 тис. кв. м київської нерухомості на Електриків, 26, де розташована «Кузня на Рибальському», були передані ТОВ «Буд-Реновація».

Компанія «Буд-Реновація» заснована три місяці тому самою ПАТ «Кузня на Рибальському», а її кінцевими бенефіціарами також є Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

Серед переданої нерухомості – цехи, склади та верф. Судячи з підстав, вказаних у витязі з реєстру, майно передане «Буд-Реновації» безоплатно.

Юрист Святослав Кібець каже, що стандартною практикою є передача нерухомості як внеску до статутного капіталу новоствореної компанії.

Згідно з фінансовим звітом «Кузні на Рибальському» за 2017 рік, її основні кошти оцінювалися в понад 275 мільйонів гривень, інвестиційна нерухомість – у понад 28 мільйонів. Статутний капітал «Буд-Реноваціъ» становить 6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з'ясувалося, що Порошенко продає «Кузню на Рибальському».

Раніше кілька десятків народних депутатів заявили, що вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді на низку запитань, зокрема щодо можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: