Розшукуваного НАБУ фігуранта справи Мартиненка заочно заарештували

Читать на русском
Апеляційний суд столиці переглянув відмова суду першої інстанції заочно заарештувати розшукуваного фігуранта справи.
Євген Буга

Розшукуваного фігуранта справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка щодо розкрадання коштів державного підприємства «СхідГЗК» Євгена Бугу заочно взяли під варту.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський районний суд Києва в особі Олени Курової відмовив детективу НАБУ в заочному арешті Буги. На думку судді, в суду немає доказів, що Буга перебуває в міжнародному розшуку й що його внесли до бази Інтерполу, оскільки детектив не надав необхідних документів.

Після цього прокурор САП подав апеляцію на таке рішення.

Суд встановив, що постановою детектива НАБУ Бугу оголошений у міжнародний розшук. Відповідні матеріали надіслані до українського бюро Інтерполу. Як вважає НАБУ, підозрюваний переховується в Латвії.

Як зазначила колегія суддів, постанова про оголошення в міжнародний розшук Буги, а також надсилання відповідних документів до бюро Інтерполу і є початком перебування особи в міжнародному розшуку в розумінні вимог ст. 281 КПК України. Вони додали, що ця норма закону не потребує довідки Інтерполу, витягу з бази Інтерполу чи інших документів. Таким чином, колегія погодилися, що Буга вже перебуває в міжнародному розшуку, а тому клопотання про взяття його під варту можна розглядати за його відсутності. Так, суд скасував ухвалу судді Курової й постановив нову, якою задовольнив клопотання про заочний арешт підозрюваного.

За інформацією слідства, Бугу підозрюють у пособництві в заволодінні майна «СхідГЗК» шляхом зловживання службовим становищем, а також в участі в злочинній організації та в злочинах, скоєних такою організацією.

Нагадаємо, НАБУ надіслало запити до Латвії щодо нового епізоду справи Мартиненка. Раніше суд визначився з датою розгляду справи екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: