НАБУ отримає зразки підпису Мартиненка та його «правої руки»

Читать на русском
У Національному бюро хочуть порівняти підписи екс-члена Верховної Ради та його правої руки з наявними в матеріалах справи.
Павло Скаленко

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до документів, що містять зразки підпису колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та його «правої руки» Павла Скаленка у виділеному провадженні щодо другої особи.

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотань детектива, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтуванні клопотань детектив НАБУ вказував, що під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судових почеркознавчих експертиз із метою підтвердити або спростувати факт підписання Скаленком документів із господарської діяльності між компаніями Skoda JS і Bradcrest Investments S.A., для чого необхідно отримати вільні зразки його підпису. При цьому сам Скаленко відмовився надати для порівняння експериментальні зразки підпису. Детективи з'ясували, що Скаленко надав доручення невідомій особі, які були завірені приватним нотаріусом. У цих документах міститься вільний зразок підпису підозрюваного. У Бюро просили надати доступ до цих документів, суддя задовольнив клопотання.

Також у НАБУ хочуть провести судову почеркознавчу експертизу з метою підтвердити або спростувати факт підписання Мартиненком документів про діяльність компанії Bradcrest Investments S.A. Крім того, детективи хочуть підтвердити або спростувати надання Мартиненком доручень на вчинення від імені Bradcrest Investments S.A. іншим особам, а також пов'язаності між собою екс-нардепа й Скаленка, для чого необхідно отримати вільні зразки підпису колишнього парламентаря. У Бюро дізналися, що Мартиненко надав доручення невідомій особі, а така дія була завірена приватним нотаріусом. У зв'язку з цим детективи просили надати доступ до документів цього нотаріуса. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ затримало Скаленка. Пізніше суд узяв його під варту. Раніше суддя заарештував майно «правої руки» Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: