Суд задовольнив апеляцію САП у справі Мартиненка

Читать на русском
Столичний Апеляційний суд скасував рішення райсуду про повернення справи екс-нардепа антикорупційним прокурорам.
Микола Мартиненко

Суд повернув назад до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших підозрюваних.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарг прокурорів САП та адвокатів Мартиненка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

За словами прокурора САП Романа Симківа, підстав для повернення обвинувального акта до прокуратури на доопрацювання немає. До того ж адвокати Мартиненка готові до суду.

«Одних формальних помилок, на мою думку, недостатньо. Мають ті помилки тягнути за собою порушення чийогось права, учасників процесу чи інших осіб», – наголошував Симків.

Також він вважає, що Шевченківський суд на цій стадії вийшов за межі судового розгляду, зокрема щодо висновку про формулювання обвинувачення та визначення підсудності. Порушення підсудності не є підставою для повернення обвинувального акту, а є підставою для звернення до Апеляційного суду про визначення підсудності.

Апеляційний суд скарги задовольнив і призначив новий розгляд справи в першій інстанції. Повний текст рішення судді проголосять 3 серпня.

Нагадаємо, САП оскаржить повернення судом справи Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: