$2 мільйони від «СхідГЗК» фірмі Мартиненка: подали апеляцію на рішення

Читать на русском

Столичний апеляційний госпсуд перегляне рішення першої інстанції про перерахування 2 мільйонів доларів австрійській фірмі.

Укргазбанк подав апеляційну скаргу на рішення суду, яким банк зобов'язали перерахувати $1,98 мільйона австрійській компанії Steuermann Investitions – und Handelsgesellschaft GmbH від державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Відповідна скарга була подана 29 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Судової влади.

Зазначимо, що австрійську компанію Steuermann Investitions – und Handelsgesellschaft GmbH детективи НАБУ та прокурори САП пов'язують із колишнім народним депутатом Миколою Мартиненком. За їхньою версією, колишній парламентар є її бенефіціарним власником, а до того ж, саме через цю фірму відбулося заволодіння коштами «СхідГЗК». Обвинувальний акт у цій справі вже скерований до суду.

Як відомо, 2 серпня суддя Господарського суду міста Києва Вікторія Джарти задовольнила позов «СхідГЗК» та зобов'язала Укргазбанк перерахувати австрійській фірмі Steuermann майже $2 млн за контрактом. Однак Укргазбанк відмовився це робити, оскільки рахунок компанії відкритий в австрійському банку Meinl Bank AG, який, згідно з листом Національного банку України, перебуває в «переліку іноземних банків, діяльність яких може бути пов'язана з проведенням ризикових фінансових операцій».

Крім того, в зазначеному судовому процесі бере участь представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури як третя особа.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання з розгляду обвинувального акту щодо Мартиненка та інших осіб.

Раніше автоматичний розподіл також обрав суддів, які розглядатимуть цю справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: