ГПУ завершила розслідування щодо судді Дніпровського райсуду Києва

Читать на русском
У суді Печерського району Києва часто затягують справи від слідчих управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Слідчими управлінням спеціальних розслідувань ГПУ завершене розслідування щодо заступника голови Дніпровського районного суду Києва з приводу винесення рішень про фальсифікацію матеріалів справи.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Луценко пояснив, чому не передасть «справу Януковича» до Печерського судуПечерський райсуд не може розглядати справу Януковича, тому вона може бути передана до іншого суду – Луценко.

У повідомленні йдеться про те, що чиновник сфальсифікував справу щодо 4 осіб, яких 18.02.2014 працівники правоохоронних органів незаконно затримали.

«Дії підозрюваного кваліфікованы за частиною 2 статті 28, статтею 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), частиною 2 статті 375 КК України (винесення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки)», – повідомили в ГПУ.

Також у відомстві зазначили, що практика розгляду слідчими суддями Печерського району м.Києва клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів щодо підозрюваних суддів та надання дозволів на проведення слідчих дій завершується відмовами та затягуванням.

Через це управлінням спеціальних розслідувань неодноразово вносилися скарги до Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що за вказаним епізодом незаконного затримання та протиправного переслідування учасників мітингів та зборів до суду ще в грудні 2016 та січні 2017 року надіслані обвинувальні акти щодо заступника начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві – начальника слідчого відділу, його заступника, 6 слідчих, а також прокурора відділу прокуратури м. Києва.

Разом із тим судовий розгляд вказаного обвинувального акту до цього часу не розпочався в зв’язку з тривалими розглядами заяв про самовідвід суддів Голосіївського районного суду м. Києва.

Крім того, за цими ж епізодами неправомірних дій притягується до кримінальної відповідальності колишній заступник прокурора Дніпровського району м. Києва, якого оголосили в розшук і який, за наявною інформацією, наразі перебуває на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Раніше в жовтні повідомлялося, що прокуратура вже завершила розслідування щодо 4 «беркутівців».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: