ВРП відсторонила від правосуддя підозрюваного НАБУ суддю Леонова

Читать на русском
Обвинуваченого в отриманні хабара суддю з Дніпра Андрія Леонова відсторонили від правосуддя до остаточного рішення у справі.
Андрій Леонов

Підозрюваного детективами Національного антикорупційного бюро в отриманні неправомірної вигоди суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрія Леонова відсторонили від правосуддя.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 13 листопада, Вища рада правосуддя, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав до ВРП клопотання про відсторонення від правосуддя Леонова в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прокурор САП Борис Василенков на засіданні Ради підтримав клопотання Холодницького й просив його задовольнити. Сам суддя Леонов та його представник до ВРП не з'явилися.

«Клопотання заступника генпрокурора-керівника САП Назара Холодницького – задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Бабушкінського райсуду Дніпра Андрія Леонова від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набуття чинності вироку суду або закриття кримінального провадження», – оголосив рішення голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Нагадаємо, суд продовжив домашній арешт Леонова. Раніше ВРП продовжив його відсторонення. Також суд призначив експертизу «хабара», отриманого суддею з Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: