Луценко пояснив, чому не передасть «справу Януковича» до Печерського суду

Читать на русском
Печерський райсуд не може розглядати справу Януковича, тому вона може бути передана до іншого суду – Луценко.
Печерський райсуд КиєваФото: dt.ua

У Печерському районному суді Києва немає жодного судді, який, відповідно до закону, міг би розглядати справу колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

«Виникає ряд питань і з судами. Наприклад, у Печерському суді зараз немає жодного судді, який зараз за законом може слухати таку справу. Однак є 4 вакансії, їх треба заповнити оперативно, швидко. Також існують інші можливості розгляду цих справ у інших судах, крім Печерського, ми це збираємося використовувати», – заявив Луценко.

За словами генпрокурора, у справі проти Януковича фігурують 15 нинішніх народних депутатів, одним із яких є член «Опоблоку» Вадим Новинський.

У ГПУ підтвердили, що процес екстрадиції Каськіва може затягнутисяПроцес екстрадиції колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислава Каськіва може затягнутися на 9 місяців.

Також Луценко повідомив, що для заочного розгляду справи проти збіглого екс-президента парламентарії повинні будуть терміново прийняти зміни в законодавство.

«Проблема, яка обговорювалася сьогодні – це процедура заочного засудження. Є два закони. Один за іронією долі був ухвалений ще при Януковичі. Згідно з ним, є ряд проваджень, які можна направляти в суд. Тому що там є розшук Інтерполу, відповідні міжнародні рішення... Є також інший закон, який був ухвалений одночасно з моїм призначенням на посаду (генпрокурора – Ред.). Низка юристів кажуть, що він недосконалий. Генпрокуратура розробила проект змін до цього закону, щоб уникнути можливих звинувачень із боку Європейського суду з прав людини... і з приводу вибіркового правосуддя», – розповів він, підкресливши, що дані зміни в суботу були схвалені членами сімей Небесної Сотні.

Нагадаємо, раніше глава Генеральної прокуратури повідомив, що в розслідуванні даної справи прокурори спираються не тільки на свідчення Олександра Драбинка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: